Brasilian ja Atlantin risteily 2010

|  Päivitetty 6.11.2010  |    Vierailua tällä sivulla 1.11.2010 jälkeen  |

Näytä koko kehystetty sivu  |


Johdanto

Kerta kerran jälkeen tuntuu menevän aina enemmän aikaa perinteisen matkasivun aikaan saamiseksi, tällä kertaa jo puoli vuotta. Aiempien matkoista tekemieni sivujen tapaan tällä sivulla on matkakuvia sekä tekstiä tällä kertaa risteilymatkasta Brasiliassa ja sieltä laivalla takaisin Eurooppaan keväällä 2010.

Risteilyjä koskevilla sivuilla erityisesti kuvat ovat ainakin kiinnostaneet netin käyttäjiä. Tällä kertaa kuvien joukkoon olen valinnut aiempaa enemmän muitakin "erilaisia" matkalla otettuja kuvia kuin vain vierailupaikkojen suurimmat nähtävyydet.

Aiemmat risteilymatkat: Läntinen Karibia 2003, Eteläinen Karibia 2007, Itäinen Välimeri 2008, Atlantti ja Läntinen Välimeri 2009


Rio de Janeiro - Brasilia

Tämän matkan pääkohde oli Rio de Janeiro Brasiliassa. Lentojen Frankfurtin ja Sao Paolon kautta jälkeen olin sateisessa Riossa. Niiden kolmen päivän aikana jotka Riossa olin, sää ei ollut paras mahdollinen. Paikallinen sää oli poikkeuksellisen kylmä, ensimmäisenä ja toisena päivänä enimmillään noin 20 astetta, vettä satoi useampaa kertaan, toisaalta sää ei nyt kuitenkaan ollut niin huono kuin muutamaa viikkoa myöhemmin, jolloin rankkasateet ja niiden tuhot kaupungissa ylittivät Suomessakin uutiskynnyksen. Sateinen ja viileä ilma vaikuttui siihen, ettei esimerkiksi kaupungin kuuluisilla hiekkarannoilla ei näkynyt juuri ketään. Hotellin Riossa olin valinnut keskeisen sijainnin ja näköalan Copacabanan rannalle perusteella.

Toisena päivänä Riossa ohjelmana oli koko päivän mittainen yhteisretki, jolla kaupungin päänähtävyydet kuten Sokeritoppavuori ja Kristuspatsas kierrettiin läpi. Kolmantena päivänä oli puolen päivän yksityisretki kasvitieteelliseen puutarhaan ja Tijucan sademetsään ennen laivalle menoa. Risteily lähti Riosta illalla jostain syystä useita tunteja aikataulusta myöhässä.

Copacabana ja muut rannat

  Copacabanan ranta päivällä   Copacabanan ranta illalla   Leblon (Ipaneman ranta taustalla )

Sokeritoppavuori

Yksi Rion tunnetuimmista nähtävyyksistä on 396m korkea Sokeritoppavuori. Elokuvistakin tutulle vuorelle kuljetaan kahdella muutaman sadan metrin mittaisella ja muutaman minuutin kestävällä köysiratayhteydellä Urca vuoren kautta. Aamulla vuorelle noustessa vuoren huippu oli vielä sumun peitossa. Hetkittäin pilvet rakoilivat kuitenkin sen verran, että vähän näki alas kaupunkiinkin. Vuorelta alas tultaessa oli hetkien jopa selkeää, joten harmittavasti ei ihan sattunut ajoitus kohdalleen.

  Köysiradan vaunu ja 1. asema   Köysiradan kolmas asema   Huippu sumun peitossa
  Sokeritoppa ja Urca vuoret   Näköalatasanne Copacabanan suuntaan Sokeritoppavuori sumun hälvettyä /
Pieniä apinoita vuoren huipulla

Kristuspatsas

Myöhemmin päivän päätteeksi retkellä Corcocado vuorella, Kristuspatsaan juurella vettä satoi ja oli sumua jo niin paljon, ettei edes patsasta kunnolla nähnyt vaikka vieressä oltiin. Puhumaakaan että olisi nähnyt alas kaupunkiin näkyvyyden ollessa vain muutamia kymmeniä metrejä. Harmi että kuvien mukaan upeat näkymät alas kaupunkiin jäivät näkemättä.

  Juna-asema sumussa   "Näköalapaikka" Kristuspatsas

Muita nähtävyyksiä Riossa

Toisen päivän retken aikana muita paikkoja joita retkellä käytiin katsomassa olivat mm. aikoinaan maailman suurin jalkapallostadion Macarena, kaupungin tunnetuimman tapahtuman sambakarnevaalin pääpaikkaan Sambadrome ja Rion liikekeskustan läheisyydessä oleva erikoisen muotoiseen Rion katedraali. Joka puolella kaupunkia näkyy paikallisia "slummeja" Faveloita, vuorten rinteille luvattomasti rakenettuja asuinalueita.

  Maracanã stadionin sisäänkäyni   Rion kadetraali Rion katedraali sisältä
  Sambadrome   Esimerkki Faveloista   Favela lähempää

Kasvitieteellinen puutarha

Kolmantena päivänä oli puolen päivän yksityisretki kasvitieteelliseen puutarhaan ja Tijucan sademetsään ennen laivalle menoa. Yksityisretki jossa oppaan kanssa pikkuautolla kierrettiin paikkoja, oli hyvä valinta. Ei tarvinnut mennä vain muiden mukana, vaan pysähdyksiä pystyi tekemään oman kiinnostuksen mukaan ja retken pystyi lopettamaan satamaan juuri oikeaan paikkaan. Sääkin oli tänä päivänä jo lämpimämpi ja aurinkoisempi.

  Suuria lumpeenlehtiä Lintuja puistossa Korkeita palmuja / Kristuspatsas

Sademetsä

Tijucan kansallispuisto on maailman suurin (32km2) kaupungissa oleva metsäalue, mm. Rion tunnetuin nähtävyys Kristuspatsas sijaitsee Tijucan puiston alueella. Vanhaa "aitoa" sademetsää tämä puisto ei kuitenkaan ole, koska puiston puusto on pääosin uudelleen istutettua vain viitisenkymmentä vuota sitten aikoinaan alkuperäiset metsät tuhonneiden kahviplantaasien tilalle.

Vesiputous / Oja putoukseen   Sademetsää   Sademetsää

Keskusta laivasta

  Rion bisnes keskustaa   Auringonlasku Riossa ennen lähtöä   Rion keskustaa illalla lähdön aikaan


Risteilyohjelma

Aiemmin tekemäni risteilymatkat on ensisijaisesti valittu reitin ja vierailukohteiden perusteella, sekä samoissa paikoissa käymistä on ainakin tähän mennessä tullut tietoisesti vältettyä. Aiemmilla matkoilla on tähän mennessä nähty Karibiaa ja Välimeren rantoja jo varsin kattavasti. Näistä lähtökohdista kiinnostavien matkojen katselu onkin jo kohdistunut jonnekin muualle kuin yleisimmille risteilyreiteille. Risteily-matkoja on kuitenkin tarjolla ympäri maailmaa ja lähinnä Aasiaan, Etelä-Amerikkaan tai Lähi-itään on tullut on tullut katselua mahdollisen matkan suuntana.

Etelä-Amerikka suunta vei voiton tällä kertaa matkaa valittaessa. Sillä että Rio de Janeiro oli matkan alkupaikkana, oli suuri merkitys matkan valinnassa. Risteilyllä aluksi matkattiin viikko Brasilian rannikkoa pitkin pohjoiseen, jonka jälkeen Atlantin ylitys päiväntasaajan ylitys siirtyen eteläiseltä pallonpuoliskolta pohjoiselle. Edellisellä matkalla sää oli hieman viileä joten tämän matkan piti olla lämpimämpi. Atlantin ylityksen jälkeen oli vielä kolmen kohdetta, kaksi Atlantilla ja yksi Afrikassa. Tällä matkalla ei ollut yhtään vierailukohdetta manner Euroopassa.

Matkan valintaan liittyen askarrutti aluksi myös paljon Costa varustamona. Aika usein netissä englanninkielisissä teksteissä tulee vastaan kirjoituksia, joissa Costa yhtiönä saa huonoja arvosteluja. Syitä tähän löytyy myös samoista teksteistä, kunhan oppii hieman rivien välistä lukemaan. Costa Cruises on italialainen varustamo, ei "amerikkalainen". Laivalla englanti ei ole ykköskieli, enemmistö matkustajista on useilla yhtiön reiteillä eurooppalaisia. Nämä eivät kuitenkaan ole ongelmia kunhan ne "ymmärtää" ja tätä eivät useat amerikkalaiset tunnu ymmärtävän.

Myös ruokapuolen sanotaan olevan Costan laivoilla huonompi tai ainakin erilainen kuin amerikkalaisilla laivoilla. Tästä asiasta sanoisin näin jälkikäteen olevani kyllä jonkin verran samaa mieltä. Hieman yleistäen alkuruoka ja jälkiruoka saamaa tasoa, pääruuat hieman ja keitot selvästi huonompaa tasoa kuin muilla laivoilla joilla on aikaisemmin tullut matkustettua.

  
Päivä Kohde Tulo Lähtö
18.03 To Rio De Janeiro - Brasilia - 19:00
19.03 Pe Merellä - -
20.03 La Ilheus - Brasilia 08:00 19:00
21.03 Su Salvador Bahia - Brasilia 07:00 18:00
22.03 Ma Maceio - Brasilia 12:00 23:00
23.03 Ti Recife - Brasilia 08:00 13:00
24.03 Ke Fortaleza - Brasilia 14:00 19:00
25.03 To Viisi päivää merellä - -
30.03 Ti Santa Cruz - Tenefiffa - Espanja 09:00 17:00
31.03 Ke Funchal - Madeira - Portugali 08:00 18:00
01.04 To Merellä - -
02.04 Pe Casablanca - Marokko 07:00 22:00
03.04 La Kaksi päivää merellä - -
05.04 Ma Savona - Italia 09:00 -
Risteilyaikataulu
  

Reittikartta

Ilheus - Brasilia

Meripäivän jälkeen risteilyn ensimmäinen vierailukohde oli Ilheuksen kaupunki, joka on ainakin suomalaisille tuntematon rantaloma-kohde Atlantin rannalla. Rantalomakohteessa retkikohteeksi sopi hyvin retki rannalle. Itacarezinhon ranta on yksi monista alueen rannoista, joka sijaitsee joko hieman kauempana kaupungista. Vierailu rannalle sattui laskuveden aikaan, joten hienoa puhdasta hiekkaa oli rannalla nähtävissä todella paljon. Paluumatkan aikana tutustuttiin hieman alueen historialliseen elinkeinoon kaakaon kasvatukseen.

  Itacarezinhon ranta   Itacarezinhon ranta   Itacarezinhon ranta
  Itacarezinhon ranta   Lisko rannalla Banaaneja ja palmuja


Salvador - Brasilia

Toinen vierailukohde oli historiallinen Salvadorin kaupunki. Kaupunki on Brasilian entinen pääkaupunki ja maan vanhimpia kaupunkeja jolla on pitkä siirtomaahistoria. Nykyään Salvadoria pidetään maan kolmanneksi tärkeimpänä kapunkina.

Retkenä Salvadorissa oli kaupunkikierros. Osan aikaa retkeä satoi rankasti vettä, sää onneksi parani retken loppua kohden. Kaupunki jakautuu selvästi erilaisiin osiin, löytyy modernia aluetta pilvenpiirtäjineen ja tien toisella puolella voi olla Rion tapaan faveloita. Retki loppui kaupungin historialliseen osaan. Historiallista osaa olisi ollut mahdollista ja aikaakin katsella tarkeminkin, mutta aina ei ole ottanut tarpeeksi etukäteen selvää matka monista kohteista, että olisi osannut niitä itsekseen käydä katsomassa.

Bonfimin kirkko Rukousnauhoja kirkon aidassa   Orixás
Elevador Lacerda   Rampa do Mercado   Farol da Barra


Maceio - Brasilia

Kolmas vierailukohde matkalla oli Maceio. Noin miljoonan asukkaan kaupunki, jonka nimi ei sanonut mitään ennen matkaa, eikä sano kyllä enempää matkan jälkeenkään. Retkikohde oli Gungan ranta kaupungin ulkopuolella, eikä retkeen reittiin kuulunut kaupungin keskustan läpi ajoa, jolla jonkinlaisen käsityksen siitä olisi voinut saada. Linja-automatkan jälkeen retki jatkui veneellä, jolla kierrettiin joensuistossa oleva saari. Saaren rantoja peitti suurimmaksi osaksi mangrovepuut ja sen ympäristössä oli nähtävissä vanhanaikaisia kalastusmenetelmiä käytössä. Gungan ranta sijaitsee mereltä riutan suojassa meren ja joen yhtymäkohdassa, jossa suolainen ja makea vesi kohtaavat. Toisella rannalla on makeaa jokivettä ja toisella puolella niemeä on suolaista merivettä.

  Jokimatkan vene   Mangrovepuita   Gungan ranta
  Gungan ranta   Palmuja rannalla   Palmun kukinto


Recife - Brasilia

Neljäs vierailukohde oli Recife, joka on Brasilian neljänneksi suuri kaupunki. Suomesta tehdään jonkin verran matkoja tälle seudulle, koska retkellä ollut opas osasi muutaman sanan suomea. Retkikohde täällä oli kaupungin ulkopuolella Itamaraca, jossa oli useampi kohteita lähellä toisiaan kuten Fort Orangen linnoituksen rauniot ja sitä vastapäätä oleva pieni Coroa do Aviáon saari, joka oli retken pääkohde. Saarella ollessa alkoi olla jo liian kuuma ilma. Matkalla Itamaracaan pysähdyttiin myös Igarassussa, jossa käytiin Brasilian vanhimmassa kirkossa.

  Igarassun rakennuksia   Coroa do Aviáo   Coroa do Aviáo
  Manaatteja   Fort Orangen linnoitus   Fort Orangen linnoitus


Fortaleza - Brasilia

Viimeinen vierailukohde Brasiliassa oli Fortalezan miljoonakaupunki. Retkenä oli ensin kaupunkikierros, jonka jälkeen retki jatkui kolmisenkymmentä kilometriä sisämaahan päin, jossa kohteena oli puistoalue, jonka alueella on Cachaca museo. Museossa esiteltiin paikallisen sokeriruo'osta valmistettavan rommin Cachacan valmistuksen historiaa. Paluumatkalla laivalle linja-auto jolla matkaa tehtiin hajosi. Korvaavan bussiin saaminen kesti sen verran kauan, ettei takaisin laivalle ehditty ennen ilmoitettua lähtöaikaa, laivayhtiön retkellä ollessa laiva kuitenkin odotti satamassa.

  Fortalezan miljoonakaupunki   Näkymä Ponta dos Ingleses laiturilta   Keltaisia kukkia
  Igreja da Sé katedraali   Cachaca museon aluetta   Kaupunki illalla lähdön aikaan


Costa Magica

Laiva oli hyvin pitkälti samanlainen kuin Carnival Destiny laiva, jolla olin muutama vuosi sitten Karibialla. Muutamassa vuodessa pari keritysvaihetta oli tuonut muutoksia lähinnä laivan ylimpiin kansiin. Laivan kunto oli hyvä, julkisten tilojen sisutuksen tyyli oli klassinen Italialainen ja ihan hyvä ruokasalin vihreän sävyistä valaistusta lukuun ottamatta.

Ennen matkaa tästä laivasta oli vielä vaikeampi löytää tuoretta tietoa englannin kielellä, kuin yhtiöstä yleisellä tasolla. Syynä tähän on se, että viime vuosina laiva on ollut reiteillä, joilla on vähän englanninkielisiä matkustajia.

Laiva ei ollut aivan täynnä matkustajia, lapsia matkustajista ei ollut oikeastaan lainkaan. Tällä risteilyllä suurin ryhmä matkustajista oli saksalaisia, joita oli noin kolmasosa. Englanninkielinen ryhmä "muut" oli kooltaan vain noin 130 matkustajaa.

Laivan tietoja
Pituus 272 m - Leveys 35 m - 105000 GT -Risteilynopeus 20 solmua (37 km/h)
1358 hyttiä - 522 parveke - 335 merinäköala - 501 sisä
2672 matkustajapaikkaa (2 hlö/hytti) 3470 max
Tällä risteilyllä noin 2380 matkustajaa
Viisi suomalaisia matkustajia
Noin 1027 miehistön jäsentä
4 ravintolaa ja ruokapaikkaa, 11 muuta baaria tai oleskelutilaa, 10 uima- tai poreallasta
Neitsytmatka 11/2004
Rakentaja Fincantieri - Italia

Laiva ulkoa

  Laiva etuviistosta Ilheusksella   Laiva etuviistosta Ilheusksella   Etuviistosta illalla Maceiolla

Kansi

  Ulkokannet päivällä   Päiväntasaajalla   Merkkilippuja
  Ulkokannet illalla   Auringonnousu Teneriffalla   Auringonlasku Ilheusella

Laiva sisältä

  Keskusaula   Urbino teatteri   Teatterin ohjelmanumeroita
  Grand Bar Salento   Casino Sicilia   Sisustuksen yksityiskohtia
  Piano Bar   Salone Capri   Buffet Magnifico - Kanabändi
  Costa Smeralda ravintola   Portofino ravintola   Buffet Bellagio ravintola

Hytti ( 1037 )

Hytti laivalla oli normaali sisähytti kahdelle hengelle laivan etuosassa ylimmällä kannella, jolla sisähyttejä on tällä laivalla. Edellisen matkan hyttiin verrattuna sen taso oli vaatimattomampi. Hyvää oli hiljaisuus, tähän auttoi ehkä osaltaan se, että toinen viereisistä hyteistä oli tyhjä.

  Hytti 1037   Hytti 1037 Hytti 1037 / Käytävä hytin edustalla


Santa Cruz - Teneriffa - Espanja

Viiden meripäivän Atlantilla jälkeen kohteena oli monille suomalaisille matkailijoille hyvin tuttu kohde Teneriffa Kanarian saarilla. Retken pääkohde oli Teiden tulivuori, jonka huippu kohoaa pilvien yläpuolella 3700 metrin korkeuteen. Ilma pilvien yläpuolella oli todella kirkas ja retkikohde olikin oikein hyvä.

Teide

  Pilvien yläpuolella, Teide vasemmalla   Alueen kasvillisuutta, Teide taustalla   Sama lähempää
  Roques de Garcia   Cinchadon kallio   Osa kalderan reunaa

Kasvitieteellinen puutarha

Vuorella käynnin jälkeen ohjelmassa oli ruokailu suomalaisten matkailijoiden suosimassa Puerto de la Cruzin kaupungissa. Ruokailun jälkeen oli käynti kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa nähtävyytenä on suuri ja erikoinen viikunapuu, muuten ei kyllä ollut kovin erikoinen kohde.

  Suuri viikunapuu   Kukkia puutarhassa   Kukkia puutarhassa


Madeira - Madeira - Portugali

Matkan kahdeksas ja toinen pysähdyskohde Atlantilla oli viinisaari Madeira. Retkellä kierrettiin hieman luontomatkan tyylisesti varsin kattavasti saaren itäosaa ja sen näköalapaikkoja. Retken aikana näkyä paljon merkkejä rankkasateista saarella muutamaa kuukautta aiemmin. Retken lopussa oli mahdollisuus eri-ikäisten Madeira viinien maisteluun.

  Madeira   Faial   Machico
  Ribeiro Frio   Kukkia tien varressa   Viinikauppa


Casablanca - Marokko

Risteilyn viimeinen varsinainen vierailukohde oli Afrikan puolella Casablanca Marokossa. Retkenä oli yhdistelmäretki Casablanca ja Rabat, jossa kierrettiin näiden kahden kaupungin nähtävyyksiä. Marokon suurimmassa kaupungissa Casablancassa retken ykköskohde olisi pitänyt olla käynti Hassan II moskeijassa, joka kuitenkin oli peruttu jo edellisenä iltana jostakin syystä. Tämä näkyi ylimääräisenä aikana Casablancassa, aikaa olisi ollut reilusti mm. rihkamaostosten tekoon paitsi, että aikataulun muutosten takia kauppa-alueella useimmat liikkeet olivat vielä suljettuna.

  Hassan II moskeija   Sidi Abderrahmane   Notre Dame de Lourdesm kirkon lasimaalauksia sisäpuolelta
  Mahkama du Pacha   Mahkama du Pacha Mahkama du Pacha /
Moskeijan laservalo

Rabat - Marokko

Iltapäivällä retki jatkui Marokon pääkaupunkiin Rabatiin noin sata kilometriä koilliseen Casablancasta. Rabatissa retkellä nähtävyyksiä olivat mm. kuninkaanpalatsin alue, kuningas Mohammed V hautamausoleumi ja Hassanin moskeijan rauniot sekä Kasbahin vanha kaupunki muurien suojassa. Marokossa retken kaupungeista Rabat oli selvästi Casablancaa parempi.

  Kuninkaan palatsin aluetta   Kuninkaan palatsin aluetta   Chellahin rauniot
 
  Vanhan kaupungin muuria   Mohammed V mausoleumi   Messinkiastia


Savaona - Italia

Risteily päättyi kahden meripäivän jälkeen Savonaan Italiaan, joka on Costa varustamon kotisatama. Pienessä satamassa oli kyseisenä päivänä kolme laivaa. Lähimmät suuret kaupungit joissa on lentokenttä, ovat Milano pohjoisessa ja Nizza Ranskan puolella. Näiltä lentokentistä on Costan bussikuljetuksia satamaan, johon muuten olisi ehkä hieman vaikea päästä. Tällaisella laivayhtiön bussilla kuljin Milanoon, josta oli paluulento Wienin kautta takaisin Suomeen. Tälläkin kertaa matkatavarat jäivät matkalle pidemmäksi aikaa kiireisen vaihdon takia, koska lentojen aikataulut olivat muuttuneet lentojen varaamisen jälkeen.

  Savonan satama   Savonan satama   Savonan satama


Yhteenveto

Matkan ykköskohde oli tietysti Rio de Janeiro. Sää ei siellä oikein ollut suosiollinen ja sen takia ihan ei tuntunut Rio odotuksiin nähden onnistuneelta. Ihmisiä ei ollut ainakaan rannoilla, eikä oikein muuallakaan parina ensimmäisenä päivänä tuntunut näkyvän kovinkaan paljoa, ehkä tätä taustaa vastaan mitään merkkejä Rion paljon puhutusta turvattomuudesta ei ollut havaittavissa. Hieman jäi sellainen tunne, että Rion voisi laitta niiden harvojen paikkojen "listalle" jonne joskus voi mennä uudelleen, jos vaikka silloin näkisi jotain kaupungin upeilta näköalapaikoilta.

Risteilyn kohteista Brasiliassa melkein kaikki olivat suuria kaupunkeja. Osassa kohteita retki oli jonnekin kaupungin ulkopuolelle, joten osa kaupungeista meni tietysti hieman ohi. Samoin rannikon tuntumassa liikuttaessa oikeat sademetsät jäivät kyllä näkemättä. Risteilyn retkikohteista hienoimmat olivat Brasiliassa Itacarezinhon ranta ja Brasilian ulkopuolisista kohteista Teiden vuori Teneriffalla. Mikään retkikohde ei ollut selvästi muita huonompi, Fortalezan retkessä oli aika vähän sisältöä, vaikka muuten olikin yksi kaikkein erikoisimmista retkistä millä olen ollut, syynä retkellä hajonnut bussi.

Englanninkielisten pieni määrä laivalla tarkoitti sitä, ettei kaikkia retkiä ei ollut saatavilla, retkellä oli joko pieni bussi joka oli tietysti hyvä asia tai sitten samassa bussissa oli kahden eri kielen matkustajia, mikä puolestaan oli huono puoli.

Tällä kertaa matkan vuodenajalla ei ollut kovin suurta merkitystä. Brasiliassa oli trooppinen ilmasto ja päiväntasaajan ylittävällä risteilymatkalla merelläkin oli tällä matkalla riittävän lämmitä viimeisiä meripäiviä lukuun ottamatta.

Tämän sivun valmiiksi tekemiseen meni niin kauan aikaa, että seuraavaa matkakin on jo tullut varattua, mutta ei paljasteta kohdetta vielä kaikille.